Er det sjovt at male?

Svaret er ja! Lige meget hvilket niveau du er på, så er det sjovt at lære eller blive bedre til at male. Det er en mulighed for at socialisere sig med andre imens du lærer noget nyt og opdager en passion for et nyt område. Der er mange årsager til at det er underholdende at både male og tegne.

At tegne skaber glæde

At male er en individuel aktivitet lige meget om det bliver gjort derhjemme, i en workshop eller i klasseværelset. Her kommer du ind i din egen verden som er fuld af nye muligheder. Det kreative aspekt gør at kunstneren kan isolere sig selv fra omverden hvilket kan sænke stress niveauet og på samme tid generere både ro og glæde.

Udover at være en form for terapi så hjælper at tegne os med at kommunikere på et anerledes og mere personligt sprog. Derfor er der personer som for eksempel autister eller med andre handicap som finder glæde i at male. Det er også en kommunikationsform som generte mennesker tager i brug for at udtrykke sine følelser.

Det er sundt at male

Det er ikke kun sjovt men også sundt at male. Når bevæger penslen hen over lærred så stimulerer du både den højre og venstre side af hjernen. Før det første organiserer du hele projektet og planlægger de logiske elementer, men på samme tid er du kreativ og følelser bliver også blandet ind.

Det kan endda skabe en mere optimistisk attitude. Ved at blive bedre og bedre til at male og skabe smuk kunst, så sætter kunsteren ofte mål til at forbedre sine egenskaber og håber på at blive en bedre artist. Hvis du allerede svinger penslen så kender du sikkert til alle disse fordele, men hvis ikke så er det bare om at komme i gang!