Hvilke fordele er der ved at løbe?

Bruce Springsteen synger “We were born to run” og det kan der været noget om. Faktisk er danskerne blandt de mest løbende folkefærd på flere forskellige niveauer. I Danmark bliver der hvert år afholdt verdens største motionsløb (DHL-stafetten) og det ældste motionsløb (Erimitageløbet). Vi giver dig svar på hvorfor er danskerne og resten af verden så vilde med at løbe.

Det er billigt og sundt at løbe

At løbe er den mest økonomi venlige måde at være aktiv på. Her behøver du ikke noget medlemskab og det kræver blot det rigtige skotøj. Det er en af de mest simple måder at være aktiv på. Det eneste det nærmest kræver er at bevæge benene.

Der er mange fordele ved at løbe. For det første er det sundt og ikke nok med at forlænge levetiden, så reducerer det også risiko for f.eks. tyktarmskræft og brystkræft. Måske er det derfor at løbere sover bedre. De fleste ved at når man sover godt, så fungerer resten af dagen langt bedre. Selvom du måske er træt før du løber dig varm, så kan det også give ekstra energi at både jogge og løbe.

Løb hvor som helst, når som helst og med hvem som helst

Du kan bevæge dig på løbebånd, løbe i en park og altid komme på opdagelse i et nyt område mens du er fysisk aktiv. Der er flere som vælger at pakke løbeskoene med i kufferteren når de tager på ferie, da det også er en måde at opleve nye byer. Udover at løbe hvor som helst som kan du også løbe når som helst. Der er ingen åbningstider på landevejene, og da alle er forskellige kan du stort set altid løbe ind i nogen.

For du kan netop også løbe med hvem som helst. Måske motiverer det dig mere at løbe sammen med vennerne. Du kan også skabe nye venskaber ved at søge efter løbegrupper online på de sociale medier. Derudover er der mange som vælger at løbe med sine firbenede venner som har ligeså meget glæde at være fysisk aktive ligesom os mennesker.

Danskerne elsker at løbe sammen

Det danske Idrættens Analyseinstitut har fundet frem til at de fleste løbe glade danskere bevæger benene for at komme væk fra en ellers travl hverdag. Undersøgelser viser at stillesiddende studerende er blandt de mest løbende danskere. For det er en fleksibel løsning som får dem til at glemme alt om stress og pres.

Derudover er der mange som elsker at sætte personlige mål og gøre fremskridt når de bliver hurtigere og bedre. Men sammenlignet med andre nordiske lande såsom Norge, så er danskerne ikke ligeså konkurrende når det kommer til løb og maraton. I andre lande vil det første spørgsmål altid være “hvor lang tid tog det?”, men i Danmark handler det om det sociale fælleskab og at komme igennem. Så bliv en del af den danske løbe flok og nyd den lange række fordele af bedre sundhed, søvn og meget mere.