Fordelene ved hurtiglæsning

De fleste personer kan læse mindst 200 ord i minuttet, mens andre kan læse 300 ord i minuttet. Den store forskel afhænger af forskellige faktorer, som vi gennemgår i denne artikel mens vi også gennemgår de fordele du kan nyde glæde af, ved at blive hurtigere til at læse.

Du opnår et bedre fokus

Grunden til den store forskel på at nogle kan læse 200 ord i minuttet, mens andre kan læse 300 ord i minuttet skyldes to årsager. Først og fremmest er den traditionelle måde vi lærer at læse på ikke særlig effektiv. Derudover skyldes forskellen også fokus eller mangel på samme. Hurtiglæsning hjælper med et forbedret fokus, så tankerne ikke flyver afsted mens vi læser.

Du opnår en meget bedre hukommelse

Vores krop har mange muskler. Faktisk siges det at vi har mellem 640 og 850 muskler. Vores hjerne er ikke en af dem, men hjernen arbejder stadigvæk som en muskel. Hvis vi træner vores hjerne bliver den stærkere, mens vi opnår en forbedret ydeevne. Hurtiglæsning udfordrer hjernen til at yde bedre og når vi træner hjernen til at læse hurtigere forbedrer vi også andre områder, som fx vores hukommelse.

Du vil kunne læse mindst 30 bøger om året

Mange af os siger at vi ikke har tid til at læse, mens vi sikkert kan hurtigt blive enige i at alle har 15 minutter om dagen. Hvis du bruger 15 minutter hver dag på at læse, når du læser ca. 250 ord i minuttet kan du læse en bog på 90.000 ord, som det gennemsnitlige antal ord i en bog, på 24 dage. Det vil sige at du kan læse 15 bøger om året i gennemsnittet og ved at læse dobbelt så hurtigt, kan du læse mindst 30 bøger om året. Selvom 500 ord i minuttet lyder som meget, så kan alle lære at læse mindst 500 ord i minuttet.

Hurtiglæsning er også en øget form for afslapning

Lige meget hvordan eller hvor hurtigt du læser er læsning en afslappende aktivitet. Det kan hjælpe med at reducere stress, når det får dig til at tænke på andet end stress og byrder. Når du læser hurtigere vil du leve mere ind i bogen og lukke komplet af for omverden. Dette kaldes også aktiv meditation, som er en tilstand hvor du styrker dit følsomme velvære.

Forbedret logik

Læsning er som sagt en træning for hjernen. Når du træner hjernen til at læse hurtigere vil din hjerne blive mere effektiv, når det kommer til at sortere information og sætte to brikker sammen. Jo mere du øger din hastighed til at læse, jo bedre vil du blive hurtigere til at svare takket været betydelige forbedringer af din logiske sans.