De bedste brætspil til voksne

I Danmark kan vejret svinge meget og derfor kan mange timer blive brugt indendørs. Det betyder nødvendigvis ikke at der er mangel på ting at lave, tværtimod. I kan blandt andet invitere vennerne over til middag og organisere en sjov aften med brætspil. I denne artikel kan du læse om de bedste brætspil til voksne.

Settlers of Catan

Et af alletiders bedste brætspil er Settlers of Catan, som ofte enten bare bliver kaldt for Settlers eller Catan. Spillet kom på gaden i 1995 og det er designet af den tyske tandlæge og spiludvikleren Klaus Teuber. Der er tale om et strategispil hvor det handler om at bygge byer og veje og indsamle flest point hurtigere end modstanderne. Catan findes efterhånden i mange forskellige udgave hvilket betyder at i har mulighed for at købe basis udgaven samt andre udvidelser til spillet, hvis i ligesom mange andre ender med at blive bidt af det.

Den store bagedyst

Den store bagedyst har været en kæmpe succes i TV’et og derfor er det også kommet som et brætspil. Her dyster spillerne i de forskellige kategorier, som de måske allerede kender fra fjernsynet. Du kommer naturligvis til at blive testet i din viden om bagning og bagværk, mens det handler om at indsamle forklæder. Den første der opnår 20 forklæder vinder Den Store Bagedyst brætspillet og titlen som Mesterbager indtil i kaster jer ud i spillet på ny igen.

Magic Maze

Et andet sjovt samarbejdsspil er ”The Maze”, som mest af alt er et familiespil, men det er også sjovt for voksne. Spillet vandt prisen ”årets familiespil” ved Guldbrikken i 2018 og derudover er det også det første dansk designede spil, som er blevet nomineret til den tyske pris ”Spiel des Jahres”, som er årets spil i Tyskland. Spillet er designet af Kasper Lapp.

Spillet handler mest om hastighed og overblik over hvordan de fire brikker; elven, dværgen, krigeren og magikeren kan komme igennem storcenteret for at finde frem til sine våben. Herefter skal turen ud af storcenteret igen.

The Mind

I kortspillet handler det om at spille alle de 100 nummererede kort i numerisk rækkefølge i et samarbejdsspil, og derfor er der altså tale om et kollektivt kortspil. Det kan måske lyde nemt, men den store udfordring ligger i at du og dine medspillere kun må kommunikere via jeres tanker og derfor hedder spillet ”The Mind”. Det betyder at du ikke må snakke med nogen under spillet og det er både med til at gøre det udfordrende og sjovt.

Azul

Azul er et sjovt brætspil hvor spillerne skal udsmykke væggene i Evora kongepaladset. I spillet bliver der stillet krav til mønstre, placeringer og antal og det er også muligt at opnå ekstra point ved at benytte de rette sammensætninger. Det er et spil for mellem to og fire spillere og det anbefales at man er mindst otte år gammel for at spille spillet, som både kan benyttes som voksenspil eller familiespil, da det er den perfekte kombination af hygge og strategi.