Syv fritidsaktiviteter for hele familien

Mangler du ideer til en god fritidsaktivitet sammen med resten af familien? Så er du landet på det rette sted. Nedenfor får du syv gode ideer til aktiviteter for hele familien, der med garanti vil føre til mindeværdige stunder. 

Lav mad sammen

Madlavningen føles ofte mest som en pligt for en eller begge forældre, men det kan sagtens være sjovt at lave mad. Tilbring en god stund, mens i laver mad sammen, synger sange i køkkenet, eller taler mere med hinanden. Kirsebærret på toppen er selve måltidet, som smager ekstra godt, når i har forberedt det sammen. 

Læg et puslespil

Vi bruger størstedelen af vores hverdag med en form for digitalt apparat i hånden. Derfor kan det være en god ide at lægge mobiler og computere væk, og lægge et puslespil i stedet. 

Alt afhængigt af sværhedsgraden kan i hurtigt få flere timer til at gå med at lægge et flot puslespil sammen. I kan endda vælge at indramme det færdige værk, som en fin måde til at huske på den gode stund.

Start en samling sammen

Fritidsaktiviteter sammen med familien behøver ikke nødvendigvis at være begrænset til en enkelt eftermiddag. I kan vælge at starte en samling sammen, og dele et projekt, der binder jer tættere med hinanden. Det kan fx være mønter, sten, frimærker eller muslingeskaller. I sidste ende er det ikke så vigtigt hvad i samler på. Det handler mest om at i gør det sammen. 

Kig på stjernerne på himlen

De lune sommeraftener lægger op til at sætte sig ud og kigge på stjernerne på himlen. Forbered tekanden, find tæpperne frem, og sæt jer til rette i haven. Her kan i sammen lede efter specifikke stjerner og stjernebilleder. 

Hold filmaften sammen

Med streaming platforme som Netflix og HBO Nordic er det blevet nemmere at se film og Tv-serier, men hvor ofte gør i det sammen? Det er altid en god ide at forberede popcorn, pakke iPhones væk og se en god film sammen. 

Tag ud og cykle

Du cykler måske til og fra arbejde, mens børnene måske hjuler afsted til og fra skolen. Men der er noget særligt ved at tage på en cykeltur sammen en god lørdag eller søndag. 

Måske kan i endda gøre det til en fast tradition at cykle sammen mindst én gang om måneden. Det er en god fritidsaktivitet hvor hele familien kan komme i et med naturen, og nyde godt af den friske luft. 

Syng karaoke sammen

Det er gang på gang blevet bevist at musik gør os glade, og hvem er ikke vilde med karaoke? Med moderne teknologi er det blevet nemt at synge karaoke sammen hjemme i stuen, og det vil med garanti føre til nogle gode grin.